Openbare Bibliotheek Turnhout

http://www.turnhout.be/bib

link naar bannerhoogtepunt startpagina

Welkom op de website van Bibliotheek Turnhout

16 Apr

E-boeken eindelijk in de bib (op 6 mei)

e-boeken_infotracs

Ze hebben een beetje vertraging opgelopen, maar vanaf 6 mei zijn ze er echt!

We hadden ze beloofd in april en dat is natuurlijk altijd een beetje een gok met de grilligste aller maanden, maar vanaf de zesde mei zullen ze er echt zijn: e-boeken om te lenen in de bib.

Als u lid bent, kunt u zich in de bib een e-boekenkaart aanschaffen, waarmee u een aantal e-boeken naar keuze voor vier weken kunt lenen. Dat kost 5 euro voor telkens 3 ontleningen.

Voor het lenen gebruikt u een eigen recent iOS- of Android-toestel.

Binnen de muren van de bib zijn alle e-boeken uit het project vrij toegankelijk en is het dus mogelijk een inkijk te krijgen in een boek alvorens te kiezen. Maar ook thuis kunt u 10% van elk e-boek gratis lezen als voorsmaakje.

Alle werken behoren tot de volwassenencollectie. Bij de start zullen er 415 titels voorhanden zijn: een nog kleine catalogus, maar gevarieerd en actueel. In de loop van het jaar zal het aanbod nog kunnen worden uitgebreid. De online etalage garandeert een aantrekkelijke presentatie en zal ongetwijfeld tot lezen prikkelen.

Twee derde van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken neemt deel aan het proefproject dat exact 1 jaar zal lopen. U hoort er nog (veel meer) van.


[ meer ]

14 Apr

Digitale Week

De 'Digitale Week' loopt dit jaar van 19 tot 27 april en voor het eerst doet de bib ook mee. U bent van harte uitgenodigd!

Workshop ?Veilig op het internet: beheer uw wachtwoorden?
dinsdag 22 april van 14 tot 15 uur

Op 22 april maakt een bibliotheekmedewerker u wegwijs in het beheren van wachtwoorden op het internet. Want  wie regelmatig surft, heeft het allicht al mogen ondervinden: in een mum van tijd heeft u zichzelf ongewild met een hele resem wachtwoorden opgezadeld, en die moeten wonderlijk genoeg telkens aan lichtjes andere vormvereisten voldoen. Memoriseert u ze nog? Bibliotheek Turnhout geeft tips.

Deelname is gratis, inschrijven gewenst: bart.vanloock@turnhout .be.

Infosessie over tablets
VOLZET in de bib, vrije plaatsen in Zevendonk!

Vraagt u zich af waarin tablets zich nu feitelijk van een gewone computer onderscheiden en waarom u te pas en te onpas en steeds vaker hoort keuvelen over ?apps?? U komt het te weten. Er zijn tablets beschikbaar om te oefenen: als u er zelf nog geen heeft, is dat dus geen probleem. Basiskennis computer is gewenst.

Inschrijven voor de infosessie over tablets in de bib is niet meer mogelijk - alle plaatsen zijn bezet - MAAR u kan wel nog aansluiten op vrijdag 25 april van 9 tot 12 uur bij Digidak in Zevendonk, Kapelweg 54.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht: 014 71 11 03 of info@digidak.be(vermeld er zeker bij dat het gaat om de infosessie 'tablets' in Zevendonk).

Voor alle andere activiteiten in Turnhout kunt u terecht op de website van de Digitale Week.handig internet


[ meer ]

03 Apr

Kabelstoring gecorrigeerd

We zijn weer helemaal terug... en strijdvaardig voor een nieuw digitaal leven!

Online verlengen is opnieuw mogelijk, de catalogus is als vanouds volop doorzoekbaar, de cyberbib is heropend.

WELKOM TERUG!
[ meer ]

03 Apr

Kabelstoring

Door een kabelstoring is er in de bib geen verbinding met het internet. Daardoor zijn zowel de internetcomputers als het gratis draadloze netwerk momenteel niet bruikbaar. Ook opzoekingen in de catalogus zijn niet mogelijk.

Onze excuses daarvoor. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Omdat ook onze website niet bereikbaar is, kan u niet online verlengen of reserveren. Boetes veroorzaakt door de internetstoring zullen worden kwijtgescholden: vraag ernaar bij de onthaalbalie in de bib of stuur ons een mail. MASC_wijstBOVEN_geen mond


[ meer ]

18 Mar

Boek over de bib

De festiviteiten in het kader van '40 jaar Bibliotheek Turnhout' zijn ondertussen afgesloten, en dat is niet meer dan logisch aangezien we deze mooie ronde leeftijd haalden in het gezegende jaar 2013. Een sluitstuk van het feestjaar had u evenwel nog van ons tegoed, en dat hebben we, misschien niet ontoepasselijk, de vorm gegeven van een boek.

Sam Van Clemen schreef 'Veertig jaar Openbare Bibliotheek Turnhout 1973 - 2013' en stelde het werk zelf al aan de pers voor.

Het is voor 18 euro te koop in de bibliotheek.

cover_web


[ meer ]

OP DE HOOGTE BLIJVEN? BEKIJK REGELMATIG DE BIBLIOTHEEKBLOG BIBLIOTHEEKTURNHOUTDEBLOG.BLOGSPOT.COM

Kies in het linkermenu voor:

Info
- Bibliotheek Turnhout, 014/47 22 41 (tijdens openingsuren)
© Stad Turnhout - disclaimer - sitemap - faq - privacy - help - laatste aanpassingen